Aiweiwei på Gropiusbau



Vi är på väg till Territorium des Terror när vi ramlar på Gropiusbau där den hittills största Aiweiweiutställningen är. Det var en av de saker jag absolut ville se under vår Berlintrip men vi hade hört om långa köer och tänkte ta det nån dag då vi verkligen satsade och var beredda att köa. På väg till TdT går vi bara rakt in på Gropiusbau och får avnjuta en helt fantastisk utställning. Jag var tagen och helnöjd. 
 



Armeringsjärn från de dåligt byggda skolorna i Sechuan där 5000 barn dog vid jordbävningen 2009.
 

Delar av den atelje konstnären fick riva eftersom myndigheterna inte gillade hans verksamhet. I den finns delar av en gammal kinesisk sänggavel.
 
Sorbetfärger i paret Örtegrens klädsel och en vespa vi passerade

Sedan tog vi oss till Kreutzberg fast det var stort och svårt att hitta självaste kärnan där det coola var. Vi irrade omkring och höll på att bli osams eftersom blodsockret sjunkit, men så hittade vi en juste kroatisk restaurang, Split, med god mat och svalkande öl och vin. Split Blücherplatz 2. Efter det fick vi ny kraft att ta oss ner till Bergmanstrasse där det var mer liv och rörelse.
 

Vacker lampa
 

Vackert fönster på Bergmanstrasse
#1 - paul

Hej hopp Vad duktig du är Cissi på att uppdatera. Aj like!
Ja Ai Wei Wei är onekligen en mycket intressant människa, ja så är han ju konstnär också + en massa annat, men rädd kan man knappast beskylla honom för att vara. Ibland blir däremot jag lite rädd för vad som kan hända honom, den regim han kritiserar är inte att underskatta dom har gjort en jävla massa dumma och grymma saker förr och kan göra det igen. Men Ai Wei Wei förtjänar all respekt!

Svar: O kära du, vad du är bäst på att kommentera. Ai like too!
MammaMedia