Fest och glammiga galor

 
 
 
Om nu fredagen på dagen (se föregående inlägg) var tung och misslyckad så uppvägdes det med råge på kvällen då mediearbetslaget var på gudomligt, gastronomiskt trerättersäventyr med mästerlige Micke Rutberg som kock. Vi firade och hyllade kollegan Mia Lorenzon som ska gå i pension om ett par veckor, en klok, lugn och modig arbetskamrat som har betytt mycket för mig som pedagog och människa. Micke själv har fyllt jämt och kollegan Grahn längst till höger har också fyllt, inte bara vin i glasen utan också år.
 
Maten var så god att vi nästan grät, vi höll tal och hyllade varandra så vi grät lite till, och mellan tuggor och klunkar så pratade vi om otroligt viktiga saker. Om vikten av att vara snäll, att supporta och stötta varandra, om att hålla lågan för pedagogiken och eleverna levande, om att lyssna på varandra. Herregud, det var kärlek för hela slanten! Och den grillade lammfilén var som en gåva från övre makter, och pannacottan, och förrätten...alla rätter hade en släng av blodapelsin i sig.
 
 
 Prisutdelning, Cleo och skaparprisets grundare Anders Gunnarsson och ProjektPer i bamsekram med Jakob Arevärn
 
 
På lördag blev det först skidor i Olles spår, sen på kvällen Umeås Skaparprisgala på NOrrlandsoperan. Det var ett helt fantastiskt trevlig evenemang präglat, också det av kärlek, och kreativitet, ödmjukhet och rena, rama Midgårdsstämningen, kan man säga. Dessutom kryllade det av gamla Mimer och MIdgårdselever. En jury hade utsett tre vinnare inom kategorierna Årets text, årets design, årets skapare, årets bild, årets rörliga bild och årets ljud. Efter den fina prisutdelningen så blev det fest och show på två scener/dansgolv och massa mingel och kramar. Läs mer om skaparpriset här Årets skaparpris och läs mer om festen här Facebook
 
Ikväll har det varit gala i soffhörnet, Guldbaggegalan, och i år har jag missat SÅ MÅNGA filmer. Har massor kvar att se. Måste kanske skaffa mig nån bra filmkanal, är det någon som har något superbra tips för nya filmer och bra TV-serier.