God Jul och Jävlar Anamma!

Ett av årets julkort
 

I morse har tusentals lärare klivit upp extra tidigt för att klä sig fina, sticka till COOP, Willys, ICA och andra ställen för att handla klementiner, ljus, skumtomtar, julmust, lussebullar och servetter. För sina egna pengar. För att det är viktigt  att samlas, att skapa traditioner, för att man tycker om sina elever, för att man vill visa att det är bra med ett tydligt avslut. För att man tycker att man har ett viktigt jobb och man vill uppmuntra eleverna att fortsätta göra ett bra jobb, att göra något alls, att komma till skolan, eller att över huvud taget vilja leva.
 
I morse kunde också tusentals lärare precis som alla andra, läsa i DN eller höra på radio om hur lärarnas löner är de som haft nästan den sämsta löneutvecklingen sedan år 2000. Grundskolelärare och gymnasielärare har haft en löneökning på 38 %. De som sätter lärarnas löner, högre ämbetsmän och politiker, har haft en löneökning på 60,5 %.  
 
"I absoluta tal innebär det att politikernas och ämbetsmännens löner ökat från i genomsnitt 41 000 till 65 800 kronor. En grundskollärare har samtidigt sett sitt lönekuvert växa från 19 200 till 26 500 kronor", skriver DN. Läs mer i artikeln i DN.
 
SKÄMS, ni som sätter lärarnas löner! Det är verkligen en skam att så lång utbildning lönar sig så dåligt. Det är en skam att så få unga människor vill utbilda sig till ett av samhällets allra viktigaste och finaste yrken. Det är en skam att vi som kämpar så, ska behöva skämmas för att vi är sådana loosers. För trots att vi vet vårt verkliga värde så går det inte att komma ifrån att det ekonomiska värdet påverkar både vår status och tillskottet av nya ambitiösa kollegor som ska ta vid.
 
Skolans kris verkar trots allt, totalt avlägsen denna julavslutningsmorgon när vår aula, Valhalla, fylldes till sista stol de tre föreställningar som gavs, med dans, sång, musik, teater och scenografi. Helt jäkla suveränt framfört och ödmjukt och positivt peppande av en underbar publik.
 
Nu ska jag avsluta med att önska God Jul och Gott Nytt År och hoppas på lite Jävlar Anamma. Vi ska lix bli bjudna på julbord minsann och jag ska äta upp för hela den missade löneökningen. Jag ska bara äta av det dyrare utbudet på julbordet...och försöka proppa i mig åtminstone två tre lättöl eller julmust. Jag ska ladda inför 2014 och hoppas på en kamp för bättre löner och förutsättningar för den svenska skolan.
 
 
 
#1 - paul

Cicci & Per
TACK för fint julkort sitter på min stålfärgade, heter det så?, kylskåpsdörr. Nu har jag flyttat in och härjat runt här bland kartongerna i flera dagar. Börjar ana att det nog kan bli rätt mysigt här
Kram på er hela familjen Holm & God Jul
Paul

Svar: God Jul själv käre vapendragare! Appropå vapen, hör om poliserna som fått sig tilldelade sådana där handmuskeltränare som de ska knipa med varje dag, för att de ska klara av att trycka av sina tjänstevapen. De har fått hårdare fjädring och det har visat sig att en del inte orkar avfyra sitt vapen. Det är tyvärr riktigt skrattretande, liksom en rolig seriestrip. Dessutom vet vi ju alla (tror jag ) hur de goda intentionerna att trycka 3x30 varje morgon och kväll med sitt lilla redskap, ofta blir bra i teorin men inte riktigt lika i praktiken. Hur har du det med din? Jag respekteraar alla de poliser som ser som sin viktigaste roll att försvara demokratin och dess medborgare, jag tycker också att det är illavarslande att de är de som haft ännu sämre löneutveckling än lärarna. Kram så länge! Trevlig resa!
MammaMedia