Kvinnligt och manligt

Ja, jag tänker sticka ut hakan och fortsätta undebygga skillnaderna mellan kvinnor och män. Jag är med andra ord inte politiskt korrekt, eller hur ska jag säga det? Jag tror inte så hårt på de stora biologiska skillnaderna förutom de uppenbara i kön och dess funktion. De största skillnaderna är nog kulturella och kulturellt inlärda. Men i alla fall:
I helgen var jag med ett kompisgäng i Tennstrand, söder om Nordmaling, på pimpelutflykt. Fyra kvinnor och sju åtta män. Vi kvinnor valde fyra befintliga pimpelhål mycket nära varandra så att vi skulle kunna prata med varandra. Männen borrade ideligen nya hål utifrån en hel massa teorier om när och hur det nappar och var snart utspridda över hela fjärden. Var och en av  männen hade också sin alldeles egna modell för rörelsen med pimpelspöt, olika takter och intervall i själva rycktekniken. En del av dem mörkade om de hade fått något napp för att få ha sitt hål i fred. Vi kvinnor gav ganska snart upp för att fika och umgås på stranden medan de flesta männen fikade fort för att ge sig ut på isen med en gång igen. Klas, självaste projektledaren, imponerade med att filea abborrarna på plats i kallvattnet och snålblåsten, för att sedan steka dem på murrikkan och servera dem med tunnbröd. Tack!

Så här engagerade såg Maria och Marianne ut när de pimplade.



Största fiskelyckan denna dag hade ändå Kurt. När han skulle rätta till sin mössa, som en isande marsvind blåst snett, så råkade han slå av sig sina glasögon som plumsade ner i det mörka pimpelhålet. Snabb som en iller ryckte högerarmen ner i hålet och lyckades fånga de sjunkande glasögonen precis innan hålet blev för trångt för de svällande övre armmusklerna. Bra jobbat!