Bästa badet bortom Baga beach

Idag, den 17 januari, skulle min pappa ha fyllt 90 år. Han dog den 3 augusti 2010. Det var hans sparade pengar som finansierade familjen Holms indienresa. Tack pappa för det, och du må tro att vi skålade för dig och med dig och vi sjöng Hej tomtegubbar. Vi frustade och badade, precis som du har lärt oss att njuta av vattnet.

Baga beach, den strand vi trodde att vi var hänvisade till var överfull av turister, försäljare, båtuthyrare, poliser, livvakter och människor som erbjöd manikyr och massage. Här gällde det att hålla i sakerna. Solstolar fanns på en del ställen, men rätt som det var så kom polisen och då rök stolarna iväg och vi, nästan ner i den heta sanden med alla våra prylar. Då visade det sig att de inte hade tillstånd för att ha solstolar.


Fullt folkliv och kommers på Baga beach


En bråkdel av de fordon som erbjöds till uthyrning av ivriga försäljare


En ung kvina som målade Klaras naglar

Av en slump fick vi redan första kvällen reda på en strand bakom en bergsknalle som inte alls fanns utmärkt på några turistkartor. Dit promenerade vi redan andra dagen. Där fanns ett så kallat hack, en strandrestaurang eller bar, ett litet antal solbäddar och en alldeles sagolikt lugn strand omgiven av två  små berg. Cliffs beachhack blev vårt absoluta favorithak under hela indienresan. Vi kunde lugnt lämna våra tillhörigheter och bada alla samtidigt. Vi kunde äta och dricka och betala nästa dag och vilken mat sedan. De hade varken rinnande vatten eller elektricitet men lagade himmelskt goda rätter. Det tog sin tid i och för sig och med jämna mellanrum skickades en löpare iväg uppför berget med en tom vattenkittel och en dunk, för att hämta vatten vid en källa där uppe.


Paradisstranden och Cliffs beachhack


Våra solstolar fanns reserverade för oss varje dag resten av tiden


När man blev less på solen och det liggande läget fanns dessa sköna hängstolar




I väntan på maten läste vi och släckte törsten med King Fisher och vatten


Vi körde sim- och flytskola med två turistande indiska par


Flöt omkring och diskuterade shoppingfynd med Eva och Anne


Bakom denna stråvägg lagades våra himmelska luncher


Ett exempel, tandorigrillade skaldjur...och en kall King Fisher mmmmm

Tack pappa och grattis i himmelen!
#1 - Paul

Cissi, så fint! Jag tror att din pappa då och då kikade ner på er och kollade så att ni hade det bra.

#2 - Anonym

Ja, jag vill hoppas det! Eller så ångrar han sig och tänker att va fan, varför gjorde vi inte detta tillsammans medan jag levde? Men jag känner i alla fall att han verkligen var med.

#3 - maria

Härliga bilder, Cissi! :-) Jag vill också åka till Indien någon gång. Jättefint skrivet om din far också. Jag tror, som Paul, att han hade koll på er.